تاریخ انتشار : پنجشنبه 17 شهریور 1401 - 0:00
کد خبر : 468

یادداشت؛

حمیدرضا هداوندی/نایب رئیس شورای اسلامی شهر شریف آباد

«پارک درمانی» راهی ساده برای سلامت شهروندان

«پارک درمانی» راهی ساده برای سلامت شهروندان
سلامت، یکی از ارزش‌ها و نیازهای اساسی انسان و حقی پذیرفته‌شده در مکاتب الهی و اسناد بین‌المللی مانند اعلامیه جهانی حقوق بشر، حقوق بشر اسلامی و بیانیه سازمان جهانی بهداشت است.

به گزارش خبرمعتبر_ نگارنده این یادداشت در خصوص سلامت اجتماعی شهری در سایه نگاه شهروندی اذعان کرد: در این میان، حفظ و ارتقای سلامت تمام افراد جامعه، مسئولیتی فردی، اجتماعی، سازمانی و حاکمیتی است و از پیش‌شرط‌های تحقق «توسعه پایدار» و «ارتقای اجتماعی» محسوب می‌شود.

مدیران شهری در شوراها و شهرداری‌ها، به‌عنوان نهادهای حقوقی غیردولتی، در ایفای وظایف خدمات‌رسانی به شهروندان، مسئولیت مدنی حفظ سلامتی شهروندان را به‎موجب بسیار مهم و ارزشمند بودن این امر، برعهده دارند که قانونی نیز هست.

در راستای همین امر مهم و ارزشمند، باید اذعان داشت که رشد جوامع شهری و گسترش شهرها، نیازمند احداث پارک‌ها و فضاهای سبز برای حفظ ارتباط شهروندان با طبیعت است، چراکه تنها راه ارتباط با طبیعت در شهرها، همین پارک‌ها هستند که در صورت طراحی هوشمندانه و علمی، می‌توانند بیشتر از یک فضای تفریحی عمل کنند.

به‎طور مثال، رویکرد «رایحه‌درمانی» در طراحی فضاهای سبز شهری که در صنعت پزشکی نیز استفاده‌های مفید و زیادی دارد، غالباً به‌صورت افشره یا استفاده از اسانس گیاهان در فضاست که این خاصیت علمی و درمانی، باعث تسکین و التیام امراض بسیاری است.

استفاده از این خاصیت در فضاهای سبز، با کاشت گیاهان معطر در معابر و پارک‎ها می‎تواند باعث درگیر کردن حواس و به‎خصوص حس بویایی برای ایجاد آرامش در بازدیدکنندگان و درمان امراض خاص شود.

به همین دلایلی که عنوان شد، راهکارهای موردنیاز برای طراحی فضاهای «رایحه درمانگر» و «پارک‌های اِدراکی» که عملکرد اکولوژیکی، کالبدی و اجتماعی- روانی دارند، باید مورد واکاوی، تحقیق و بررسی قرار بگیرند.

بدون شک، مقصود از طراحی فضاهای سبز، جستجوی عوامل ضروری در ایجاد فضای سبز مناسب شهری از دیدگاه زیست‌محیطی، اوقات فراغت، زیبایی‎شناسی و فرهنگی است که البته نقش گسترده فضای سبز در تَمَدُّد اعصاب و سلامت روان، بر کسی پوشیده نیست.

«پارک درمانی» به‌عنوان یکی از نسخه‌های سلامت‎بخش جوامع شهری جدید که با انواع مشکلات جسمی، فکری و روحی درگیرند، شناخته می‌شود که البته طراحی آن‌ها می‌بایست در راستای ضروریات زندگی شهری و در جهت پاسخگویی به نیازهای همه‎جانبه شهروندان باشد تا بتوان به الگوهای باارزشی برای زمینه‌سازی ایجاد فضای سالم، تقویت‎کننده روح و روان و ارتقای جایگاه رفیع شهر و شهروندی باشد».

ادامه دارد…

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پر بازدیدترین اخبار RSS جدیدترین اخبار مهرRSS اخرین اخبار خبرگزاری فارس